vineri, septembrie 28

Conopida gratinata

Ingrediente
500g conopida
50 gr unt
250g cascaval ras(aproximativ o rotita mica)
200g smantana
250ml lapte
2 linguri de gris
ulei de masline
sare

Preparare:
Se curata conopida si se desface in buchetele.  Conopida se fierbe in apa  cu sare 10 minute, apoi se scurge de apa in care a fiert. Asezam buchetelele de conopida  intr-o tava(a mea este de 20x25 cm) si preparam sosul.

Topim untul intr-o cratita, punem grisul, amestecam bine si turnam laptele si smantana. Fierbem 2-3 minute, amestecând continuu pentru ca aceasta compozitie se lipeste foarte usor. Punem cascavalul peste sosul de smantana,lapte,gris si unt si oprim focul. Amestecam bine pentru a se topi putin cascavalul. Asezonam cu sare si piper dupa gust.

Turnam sosul de smantana deasupra bucatilor de conopida deja asezate in tava .Asezam peste conopida cateva cubulete de unt.

Coacem 45 minute la foc moderat. Cand conopida gratinata este gata, deasupra se va forma o crusta frumoasa aurie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu